I Ulvemosehuset har vi fået madordning, dette betyder at børnene hver dag får et måltid mad leveret af "Fru Hansens kælder".

Læs mere om Fru Hansens kælder på deres hjemmeside.

Maden er økologisk produceret og bliver tilberedt og anrettet af vores køkkenmedhjælper Gabriela der er ansvarlig for køkkenet.

I Ulvemosehuset ser vi måltidet som en vigtig pædagogisk aktivitet som vi bruger en del tid på. Børnene er med til at dække bord og rydde af.  Under spisningen taler vi om maden, opfordre børnene til at smage noget ny, får  viden om mad og smage, øver os i sociale kompetencer eks. hvordan taler vi og hjælper hinanden under spisningen, de store kan hjælpe de små og så skal der være mad så alle får mulighed for at smage det hele.

Vi oplever at tiden er brugt godt og børnene bliver ofte ved med at sidde i lang tid for at spise og tale sammen.

Eftermiddagsmadpakken skal helst indeholde både brød og frugt, da børnene også har brug for energi til at komme igennem eftermiddagen.
Frugt, grønt og groft brød (en rugbrødsmad eller bolle med pålæg) sørger for, at energiniveauet, humøret og koncentrationen bevares.

Vi henstiller kraftigt til at frokostmadpakken ikke indeholder søde sager eller har et meget begrænset indhold af dette.

Børnene bestemmer selv i hvilken rækkefølge, de vil spise indholdet i madkassen. Det er vigtigt for os, at måltiderne er hyggelige med nærværende voksne.